Sama svoj šef

Sama svoj šef

5. ožujka 2019. - Pet mjeseci nakon odlaska iz firme u kojoj sam bila zaposlena za stalno (i primala plaću za koju je naša predsjednica nedavno izjavila da bi trebala biti barem prosječna plaća u Hrvatskoj), postala sam sam svoj šef! Četiri dana nakon tog svečanog događaja primila sam i prvu uplatu na račun svoga obrta i uzviknula: "Eureka! Sada sam poslovna žena!". To sam željela cijeli život: imati svoju firmu, baviti se poslom koji volim i sama sebi šefovati, a ne da mi netko non-stop visi nad glavom i govori što je dobro, a što nije.

Pet početničkih grešaka u dizajnu

Pet početničkih grešaka u dizajnu

19. studenog 2018. - Cilj svakog dizajnera je stvoriti portfolio dobrih radova koji će se svidjeti klijentima. Međutim, ovisno o iskustvu i vještinama koje posjeduje, dizajneru se mogu dogoditi i neke "početničke" greške kojih ponekad sam nije niti svjestan. Dobra vijest je što se takve greške mogu vrlo jednostavno izbjeći, pa u nastavku donosim pet najčešćih pogrešaka koje sam i ja činila ili sam ih primjetila u radovima drugih dizajnera. Jednom kad osvijestite pogreške koje radite, postat ćete puno bolji dizajner.

Ovdje ide naslov prvog teksta

Ovdje ide naslov prvog teksta

11. studenog 2018. - Ako ste slučajno zalutali na ove stranice, kratko ću vam se predstaviti. Moje ime je Iva, imam 36 godina i bavim se grafičkim dizajnom unatrag pet, šest ili više godina. Ne mogu točno odrediti dan kad sam rekla - e, sad ću biti dizajner, niti postoji neki događaj koji je obilježio početak te moje karijere, ali čvrsto vjerujem da su me događaji kroz posljednjih 10-ak godina života vodili k tome da danas napišem svoj prvi tekst na stranici o grafičkom dizajnu. Zašto baš dizajn? Uh, imate li neko lakše pitanje?